Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Μεγαλομάρτυρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Μυροβλύτου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία (21:00-00:30), στο πλαίσιο του Προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Ιερού Ναού.

Κατά την Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα Παναγίας Πορταΐτισσας, αντιγράφου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, και το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου (Καλλίδη).

Κατόπιν ευλογίας του ΠαναγιωτάτουΜητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου.

Θα ψάλει πολυμελής νεανική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του χοράστηΔημητρίου Μανούση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, για τα μέλη του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και τους αποφοίτους της Ακαδημίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Χορωδία θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν ράσο και να δηλώσουν νωρίτερα τη συμμετοχή τους στον χοράρχη Δημήτριο Μανούση (κιν. 6974 797105).

Όσοι Ιερόπαιδες και Διακονητέςεπιθυμούν να διακονήσουν θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στον Διάκονο π. Μελέτιο Παράσχου, απόφοιτο της Ακαδημίας (κιν. 6949 130713).

Σας περιμένουμε με χαρά, εσάς και τους φίλους σας, στη λατρευτική αυτή σύναξη μετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στην προσευχή ενώπιον ιερών Εικόνων και Λειψάνων Αγίων της Πίστεώς μας.

 

(12-10-2021)